Bemutatkozik A Digitrans projekt

Az üzleti folyamatok növekvő digitalizálása pl. a tárgyak internete vagy ipar4.0 megkövetelik az új üzleti modellek kidolgozását ahhoz, hogy a vállalatok versenyképesek maradhassanak a globális piacokon. A digitális átalakulás nem valósulhat meg az üzleti digitalizáció hiányában. Elsősorban a kevésbé fejlett dunai régiókból érkező KKV-k, de az olyan erős régiók is, mint a Baden-Württemberg (Németország), a digitális forradalomtól szenvednek, mivel még mindig nem rendelkeznek elegendő kompetenciával ahhoz, hogy megbirkózzanak a digitális átalakulás kihívásaival.

Ezért a DIGITRANS célja egy KKV-nak megfelelő innovációs módszer kidolgozása, amely lehetővé teszi a kkv-k számára, hogy versenyképes digitális üzleti modelleket hozzanak létre egy speciálisan kialakított inkubátor-téren belül.

A DIGITRANS a kreatív iparágakra, az egészségügyre és a fejlett gyártásra összpontosít. E három szektor az, melyekre valamennyi partnerrégióban Intelligens Specializációs Stratégiáját dolgozunk ki, hogy kísérletet tegyeünk az innovációs módszerek és a konzorcium által transznacionálisan fejlesztett eszközökre. A transznacionálisan validált Kevert Tanulási Képzési Program (Blended Learning Program - BLP) kidolgozása egy adott online tanulókörnyezethez kapcsolódóan lehetőséget biztosít a KKV-k számára, hogy elsajátíthassák a megfelelő készségeket, és így felkészülhessenek arra, hogy sikeresen kezeljék a digitális átalakulási folyamatukat, és versenyképes üzleti modelleket hozzanak létre. E cél elérése érdekében a következő kimenetek jönnek létre:

  • Új digitális üzleti módszertanok alkalmazása és kidolgozása
  • Innovációs tér kialakítása a képzési céloknak megfelelő eszközökkel, tréningek és workshopok számára
  • Célzott e-learning környezet, amely lehetővé teszi a kkv-k és az üzleti támogató szervezetek számára, hogy önállóan tanuljanak, fejlődjenek
  • Dokumentált üzleti modell esetek bemutatása, amelyek a DIGITRANS módszer hatékonyságát mutatják
  • A kevert tanulási képzési koncepció a DIGITRANS módszer kiszolgálására a partnerrégiókban és azon túl
  • Regionális irányelvek alapján workshopok rendezése, ajánlások a régiók irányelveinek és érintettjeinek támogatásával, annak érdekében hogy a DIGITRANS módszertant digitális stratégiába integrálásához.
  • A DIGITRANS a stratégiai üzleti lehetőségekkel foglalkozik , amelyekkel a digitális átalakítási folyamatot kínál a KKV-k számára az új digitális üzleti modellek kifejlesztéséhez, és a globális verseny sikeres alakításához.


Digitális átalakulás a Duna régióban

Kezdő dátum: 2017/01/01

Befejezés dátuma: 30-06-2019

Költségkeret euróban

Összességében: 2106825,97

ERFA hozzájárulás: 1790802,04

IPA hozzájárulás: 0

ENI hozzájárulás: 0

Pályázat

Call 1

Prioritás

Innovatív és társadalmilag felelőség a Duna menti régiókban

Egyedi cél

Növelni az üzleti és szociális kompetenciákat. ITP